Mats-Levi Olsen

Jeg er 36 år og jobber som IT-konsulent i Tjeldsund kommune. Etter å ha bodd i Trondheim, hvor jeg studerte Informatikk på NTNU, Finnmark og i Narvik, så har jeg endelig flyttet tilbake til hjemplassen min, Myrnes i Evenes.

På fritiden trives jeg å være ute i aktivitet, gjerne med ski eller løpesko på beina. I tillegg er jeg med å arrangerer den samiske kultur- og musikkfestivalen Márkomeannu hvert år.

Hjertesak

En av de viktigste årsakene til at jeg flyttet hjem til Evenes er den utrulig flotte naturen med de utallige turmulighetene, både sommer som vinter. Jeg ville dra på fjelltur, topptur og skitur for å oppdage mange av stedene jeg ikke har vært og jeg ser hvor mye engasjement og økt trivsel de kjente turstiene og -områdene har gitt.
Jeg opplever riktignok at navnene på steder og fjell ofte ikke gir mening. Mange av navnene i naturen er oversatt til norsk og dermed så har man mistet detaljer som kan være viktig å vite om plassen man ferdes i. Så min hjertesak er at folk får kjennskap til de samiske navnene og hvorfor de opprinnelig har fått dem.

torje@vinn.no

932 37 361

 

Propellfabrikken

C/O VINN

Teknologiveien 10, 8517 Narvik

Org.nr.: 947 814 125