Agnete Samuelsen

Jeg er 30 år, og vil kalle meg en ung tilbakeflytter. Jeg er født og oppvokst i Ballangen. Utdannet dansekunstner fra Skolen for samtidsdans i Oslo og fysioterapeut vet UiT. Da jeg og mannen min skulle ha barn, var det naturlig for oss å flytte «hjem». Hvor vi kan legge til rette for en trygg og god oppvekst i et kjent miljø, med lek og friluftsliv lett tilgjengelig.

Jeg jobber som folkehelsekoordinator i Ballangen kommune, hvor jeg har gleden av å jobbe med en helsefremmende utvikling i kommunen. I tillegg har jeg og mannen min etablert «I godt DRIV – treningssenteret i Ballangen», hvor jeg jobber som daglig leder og instruktør.

Hjertesak

Min hjertesak er å skape større engasjement hos de yngre i Ballangen. Jeg opplever at flere unge voksne kjenner på en positiv oppsving lokalt.

Derfor ønsker jeg å lage et forum for unge voksne, hvor vi kan tenke mer samlet om hvordan vi kan få til en utvikling i Ballangen. Sammen kan vi forsterke tilhørigheten og fornye stoltheten lokalt.

En av sakene jeg håper å få diskutert og løftet frem i dette møtepunktet er sentrumsutvikling. For oss småbarnsforeldre og tilbakeflyttere er det viktig å ha et rikt og attraktivt sentrumsområde. Et sentrum som innbyr/invitere til lokal handel, ettermiddagsturer og et ungdommelig kafeliv – og hvor ungene trygt kan leke.
Et sentrum som gir lyst til å parkere bobilen og ta en pause fra «norgesturneen» og hvor hyttefolket stopper for å ta en kaffe og helgehandelen.

Vi lever livene våre der vi bor, og vi vil fortsatt ha folk boende i husan i Ballangen.
Et ungt møtepunkt kan gi grobunn for videre utvikling av Ballangen og bidra til at hele Narvikregionen er attraktivt for unge tilbakeflytter.

torje@vinn.no

932 37 361

 

Propellfabrikken

C/O VINN

Teknologiveien 10, 8517 Narvik

Org.nr.: 947 814 125