Fra hjertesak til handling

29. JANUAR, 2021

Av: Torje Kosmo Karlsen

Fullbreddefoto øverst i saken: Kalle Punsvik

Vilde Øines Nybakken. Foto: Kalle Punsvik

At unge kvinner ikke kommer hjem igjen etter å ha studert, tyder på at hjemstedet ikke framstår som relevant for dem. Mitt ønske er at Narvikregionen skal framstå som relevant for unge, nyutdanna kvinner”. Slik starter Vilde Øines Nybakkens hjertesak.

Hun har bodd på Svalbard, i Trondheim, Førde og Oslo, men det er i Narvik hennes hjertesak ligger. Bjerkvikjenta som er oppvokst i Narvik flyttet tilbake til byen da hun fikk tilbud om fast journalistjobb i Fremover. I 2019 deltok hun i Propellfabrikken Narvikregionen. En del av programmet er å definere og jobbe med sin egen hjertesak.

Vilde Øines Nybakken til Svarta Bjørn-konferansen. Foto: Silja Björklund Einarsdóttir

Fredag 5. mars 2021 står Vilde på scena under Svarta Bjørn-konferansen. Der skal hun fortelle om hvorfor hun valgte å komme tilbake, og hva hun mener skal til for at flere følger etter.

Hele Vildes hjertesak under sin deltakelse i Propellfabrikken 2019:

At unge kvinner ikke kommer hjem igjen etter å ha studert, tyder på at hjemstedet ikke framstår som relevant for dem. Mitt ønske er at Narvikregionen skal framstå som relevant for unge, nyutdanna kvinner. Gjennom å få flere unge kvinner i avisa, både som kilder og i debattinnlegg, kan vi løfte fram problemstillinger som unge kvinner er opptatte av. Ved å gå foran og være synlig som ung journalist – i aviskommentarer, på direktesendinger og på offentlige arenaer som konferanser – kan jeg bidra til å senke terskelen for andre unge kvinner til å uttale seg i det offentlige ordskiftet, og ufarliggjøre det. Slik vil vi kunne gjøre hvordan regionen taler til unge kvinner utad mer relevant for dem, og nå dem på en bedre måte.

torje@vinn.no

932 37 361

 

Propellfabrikken

C/O VINN

Teknologiveien 10, 8517 Narvik

Org.nr.: 947 814 125