Godt gjort er bedre enn godt sagt

15. JANUAR, 2021

Av: Silje Bergh Lorentzen

Har du noen gang følt på budskapet «gjør som jeg sier og ikke som jeg gjør»? Jeg er glad for veldig mange tema som er blitt tatt opp de siste årene og som også vi i Propellfabrikken har hatt stort fokus på. Flere virksomheter må lyse ut stillingene sine slik at arbeidsmarkedet her nord kan bli mer synlig for de som ikke bor her, flere unge må inviteres inn i sentrale roller og funksjoner, flere unge må invitere seg selv inn i sentrale roller og funksjoner og vi må alle i større grad fremsnakke stedet, byen og regionen vår og bidra til at bildet utflyttere/potensielle tilflyttere har, ikke alene blir skapt av gamle inntrykk og media, men også av folkene som bor her.

Vi snakker om alt dette, vi skriver om det, vi liker og vi deler. Men hva er det som faktisk utgjør en forskjell? Handling!

Det gleder et avtroppende propellhjerte å se hva som skjer rundt meg nå. Flere jevngamle flytter hjem igjen. Ikke fordi det er mest komfortabelt med barnevakt litt nærmere og at man godtar et nest best alternativ, men fordi nye muligheter har dukket opp og de ønsker å være med på reisen. Unge politikere tar og får ansvar på lik linje med andre aldersgrupper, og næringslivet viser ansvar ved å fremme regionen som en attraktiv bo- og arbeidsregion.

Silje Bergh Lorentzen kaster propellen videre til Torje Kosmo Karlsen. Foto: Ketil Danielsen / VINN

Handling er mange ganger mer troverdig enn ord, og jeg ser lyst på egen fremtid i nord. La oss fortsette å gjøre de gode tingene, være stolte av det vi gjør og vise det til verden. La andre bli inspirert av det du får til og la den positive bølgen vokse seg større og større.

Etter tre år med propelljobbing har nye dører åpnet seg for meg, og heldig er vi i VINN som har flere unge ressurser som kunne ta over som prosjektleder. Jeg ønsker Torje velkommen som ny prosjektleder, og sammen med Nina i Harstad, Mette i Alta og Kristian i Vadsø har Propellfabrikken et knallsterkt team til å ta prosjektet videre!

Med dette sier jeg takk for meg, og ønsker dere lykke til videre ?

torje@vinn.no

932 37 361

 

Propellfabrikken

C/O VINN

Teknologiveien 10, 8517 Narvik

Org.nr.: 947 814 125