Ska vi finne på nå?

Av: Eivind Olberg Sørheim, deltaker Narvikregionen 2019/2020

Det arrangeres Haikjeften, kjellbotndagene, blues festival i Kjøpsvik, Bjerkvikfestivalen, Markomeannu og den største i vår region, Vinterfestuka.

Det er alltids en konsert eller forestilling i folkets hus, og de fleste barer og puber har et band eller trubadurer i helgene. Men hva skjer i ukedagene? Eller på vinteren?
Nå har jeg ikke så stor kunnskap om det er mye band som spiller i Ballangen, Kjøpsvik, Evenes og Bjerkvik. Men ut ifra noen raske søk på google og facebook sitter jeg fremdeles like uviten.

Nå er det sånn at sentralisering i Norge blir sett av mange som et stort problem, og om det er det eller ikke skal jeg ikke uttale meg om, men det kan vel være noe i det at når folk flytter inn til sentrale strøk forteller ganske direkte at de vil være mer sammen og rundt andre.

Er det da noe vi kan gjøre sammen?

Joda vi kan spille ishockey, fotball, håndball, innebandy, golf, gå på bortoverski, stå på nedoverski, bryte litt og gå på treningssenter. Så må vi selvfølgelig ikke glemme bowling, biljard, bridge, sjakk, dart, gå ut å ta en matbit og kanskje ta noen pils eller en kaffe. Og hvis du ikke har lyst å gjøre noe av det så kan du alltids sitte hjemme å se på TV, eller game playstation, xbox eller PC. Og hvis ikke det er godt nok har de fleste venner og familie de kan tilbringe tiden sammen med.

Men likevel sitter jeg her med en følelse av at det ikke er nok å finne på. Er tilbudet for dårlig? Er kommunen/servicebransjen for dårlig til å tilrettelegge? Eller er jeg for dårlig til å se mulighetene vi har? Eller er vi som unge voksne for dårlig til å skape aktiviteter for oss selv?
Som formann i kortminneforeningen kan jeg bekrefte at vi mest sannsynlig er for dårlig til å ta vare på alle tilbudene vi har. For vi har mange tilbud, men kanskje vi ikke har de rette tilbudene? Hvis du ikke driver med sport, og ikke er så glad i å dra ut på byen, hva gjør du da? Vi har pistolklubb, og det alltids gøy å skyte litt på blink, men ikke alle er så stor fan av skytevåpen. Så hva skal de finne på da? Kanskje en tur på bingoen?

Min hjertesak er å få hjelpe til at både jeg og alle andre skal bli flinkere til å bruke tilbudene vi har, og kanskje enda viktigere å hjelpe til å skape nye tilbud.
For jeg mener at en god kultur på samhold er en del av grunnmuren til å ha en plass vi kan trives med å bo i. De fleste sier at arbeidsplass og kjæreste er de viktigste kriteriene for at de flytter til regionen vår eller blir værende. Men uten god samholdskultur vil det være mye enklere å flytte ut av regionen. Uten gode arbeidskolleger og venner har de aller fleste ingen grunn til å bli værende. For å få gode venner og arbeidskolleger må vi ha mulighet til å være sammen med dem, og derfor burde vi bli flinkere til å ta vare på tilbudene vi har og være kreativ nok til å skape nye tilbud.

Og er det noe alle vil, så er det å ha folk man er glad i rundt seg!
Så la oss finn på nå!

torje@vinn.no

932 37 361

 

Propellfabrikken

C/O VINN

Teknologiveien 10, 8517 Narvik

Org.nr.: 947 814 125