Vi gleder oss til å komme tilbake til Gratangen, hvor vårt “lille” eventyr startet i september 2018. Man kan på mange måter si at vår egen identitet og stolthet ble skapt her, og da passet det fint å komme tilbake med samlingen som handler om akkurat dette. Hva betyr identitet og stolthet for oss som bor i denne landsdelen? Vi tar også utgangspunkt i dette når vi utfordrer deltakerne på presentasjonsteknikk og formidlingsevne. Vi starter samlingen med en hel dag sammen med skuespiller Per Kjerstad, som på en fremragende måte veileder deltakerne til å bli gode formidlere.

Vi skal også bli bedre kjent med kommunen, dens nærings- og kulturliv. Mye av aktiviteten har vi lagt til Foldvik Brygge, som nylig er reåpnet av Veronica Dinessen. Vi treffer kystlagets unge leder Ruben Åkenes og Sverre Nordmo fra Gratangens historielag. En av kommunens hjørnesteinsbedrifter driver innen havbruk, og vi får omvisning både på smoltanlegget, visningssenteret, Kasseriet og slakteriet.

Kommunen er kjent for å inneholde mye kreativitet, og på kulturhuset Eliborg finner vi et helt spesielt miljø. Såklart skal vi hit å bli inspirert, og se hva de har klart å skapt.